ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Σταματήστε να δίνετε την αυστριακή υπηκοότητα σε Τούρκους

Αυστρία: Σταματήστε να δίνετε την αυστριακή υπηκοότητα σε Τούρκους

Ειδήσεις - Τουρκία:Ο πρώην υποψήφιος της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία Νόρμπερτ Χόφερ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει διπλή υπηκοότητα για τους Τούρκους μέχρις ότου η Άγκυρα αποκαλύψει πόσοι Τούρκοι στην Αυστρία εξακολουθούν να διατηρούν την τουρκική υπηκοότητα.

Ο αριθμός των μεταναστών που διαθέτουν παράνομα διπλή υπηκοότητα έχει έρθει στο προσκήνιο στην Αυστρία από τότε που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα η ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι που ζουν στην Αυστρία ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, όπως και οι υπόλοιποι Τούρκοι μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω, δεν θα έδινα υπηκοότητα στους Τούρκους μέχρις ότου λάβουμε όλες τις πληροφορίες που διαθέτει η Άγκυρα για τις διπλές υπηκοότητες», δήλωσε ο Χόφερ στον τηλεοπτικό σταθμό OeTV24 αργά χθες Πέμπτη.

Το αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) του Χόφερ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ενισχυμένο από τις ανησυχίες των Αυστριακών για τους μετανάστες. Ο ίδιος ο Χόφερ έχασε με μικρή διαφορά την προεδρία της χώρας από έναν ανεξάρτητο υποψήφιο πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις