Καναδάς: Σε υπόγειο μετασχηματιστή οφείλονται οι εκρήξεις στο οικονομικό κέντρο του Τορόντο

Καναδάς: Σε υπόγειο μετασχηματιστή οφείλονται οι εκρήξεις στο οικονομικό κέντρο του Τορόντο

Εκρήξεις από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μετασχηματιστή συγκλόνισε το οικονομικό κέντρο του Τορόντο για ώρες το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Η έκρηξη συνετέλεσε στον αποκλεισμό της γωνίας των οδών Κίνγκ και Μπέι, στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της πόλης. Ενώ ήταν η απογευματινή ώρα αιχμής, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, είπε η αστυνομία.

Η πυρκαγιά σε μετασχηματιστή που βρισκόταν σε υπόγειο ηλεκτρικό θάλαμο προκάλεσε εκκωφαντικές εκρήξεις που συνεχίστηκαν κατά διαστήματα για ώρα, είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Τορόντο Άντριαν Ράτουσνιακ στο πρακτορείο Reuters. Παρόμοιες πυρκαγιές έχουν προκληθεί από νερό, χαλασμένες ηλεκτρικές συνδέσεις ή παλιούς μετασχηματιστές, είπε.

Τα σύννεφα πυκνού καπνού που έβγαιναν από τις σχάρες του υπονόμου στο χώρο και τη γύρω περιοχή μάλλον προκλήθηκαν από πλαστικές μονώσεις που καίγονταν, είπε ο Ράτουσνιακ.

Η πυροσβεστική έφθασε στην περιοχή λίγο μετά τις 17:00 χθες (ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας), και περίπου 40 πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα, είπε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής. Τα τραίνα και τα τραμ είχαν εκτραπεί από την περιοχή κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, είπε ο Ράτουσνιακ.

Δείτε βίντεο από τις εκρήξεις ΕΔΩ