ΚΟΣΜΟΣ

Τέτοιο «ρουσφέτι» θα το ζήλευαν και στην Ελλάδα: Διόρισαν 9χρονο γιο βουλευτή πρόεδρο σε Ινστιτούτο!

Τέτοιο «ρουσφέτι» θα το ζήλευαν και στην Ελλάδα: Διόρισαν 9χρονο γιο βουλευτή πρόεδρο σε Ινστιτούτο!

Νεποτισμός και στην Ισλανδία; Ο γιος μιας βουλευτίνας διορίστηκε πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Περιφερειών, σε ηλικία μόλις... 9 ετών!

Όχι ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποιο ρουσφέτι, αφού στη θέση αυτή δεν τον προώθησαν οι γονείς του, αλλά για ένα ορθογραφικό λάθος.

Την αποκάλυψη έκανε στο Facebook ο Γκούναρ Σιγκβάλντασον, ο πατέρας του μικρού Ιλούγκι Γκούναρσον, ο οποίος παραμένει ακόμα μαθητής…

Ο Σιγκβάλντασον είναι παντρεμένος με τη βουλευτίνα της «κοκκινοπράσινης» αντιπολίτευσης Κάτριν Γιακομπντότιρ.

Εξαιτίας μιας συνωνυμίας, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε τον λάθος «Ιλούγκι Γκούναρσον» στην ανακοίνωση του διορισμού. Ο πατέρας διόρθωσε το εμφανές ορθογραφικό λάθος στην επίσημη ανακοίνωση και σχολίασε με χιούμορ: «Η οικογένειά μας είναι πολύ υπερήφανη για την... εκτόξευση του 9χρονου στα υψηλότερα αξιώματα».

Ο... άλλος Ιλούγκι Γκούναρσον, ο οποίος και αναμένεται να αναλάβει την προεδρία του Ινστιτούτου, είναι 49 ετών, πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ πολιτικών (κάτι σαν την Ελλάδα δηλαδή), δεν είναι πάντως σπάνιο φαινόμενο ούτε στην Ισλανδία, μια χώρα μόλις 330.000 κατοίκων. Ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον είναι ξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Μπένεντικτ Γιοχάνεσον (κάποτε ήταν και μέλη του ίδιου κόμματος, αλλά ο Γιοχάνεσον στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του κίνημα)…

Σχετικές ειδήσεις