ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Κακοποιοί που πιστεύεται ότι έκλεβαν καύσιμα σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες

Μεξικό: Κακοποιοί που πιστεύεται ότι έκλεβαν καύσιμα σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες

Άγνωστοι, οι οποίοι φέρονται να έκλεβαν πετρέλαιο σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σε δύο χωριστά επεισόδια στην κεντρική μεξικανική Πολιτεία Πουέμπλα, όπως γνωστοποίησαν οι μεξικανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εμπλέκονται πλέον βαθύτερα στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μια ομάδα στρατιωτών μετέβη σε ένα σημείο όπου καταγγέλθηκε κλοπή πετρελαίου από έναν αγωγό στις 20:15 χθες Τετάρτη (σήμερα Πέμπτη στις 04:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο χωριό Παλμαρίτο, όπου δέχθηκε πυρά από μια ομάδα ενόπλων η οποία χρησιμοποίησε γυναίκες και παιδιά σαν ανθρώπινες ασπίδες, ανέφερε το επιτελείο σε μια ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας).

Οι στρατιώτες αποφάσισαν να μην ανταποδώσουν τα πυρά. Δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε…

Λίγες ώρες αργότερα, στην ίδια τοποθεσία, ένοπλοι που επέβαιναν σε πέντε αυτοκίνητα με τετρακίνηση άνοιξαν πυρ εναντίον μιας άλλης ομάδας στρατιωτών, ανέφερε το επιτελείο σε χωριστή ανακοίνωσή του.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στη μάχη που ακολούθησε, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Τρεις από τους υπόπτους επίσης σκοτώθηκαν κι ένας τραυματίστηκε. Συνελήφθησαν 12 ύποπτοι, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι.

Μετά τα αιματηρά επεισόδια, ντόπιοι απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα). Σύμφωνα με έναν μεξικανικό τηλεοπτικό σταθμό, κάτοικοι επέρριψαν στον στρατό την ευθύνη για τα επεισόδια και κατήγγειλαν πως αγνοούνται ανήλικοι.

Οι συγκρούσεις αυτές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο πρόβλημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο προσλαμβάνει όλο και πιο μεγάλες διαστάσεις και έχει μετατραπεί σε πονοκέφαλο για την μεξικανική κυβέρνηση. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex αναφέρει ότι χάνει περίπου 27.000 βαρέλια βενζίνης και ντίζελ την ημέρα, καθώς οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εμπλέκονται πλέον πολύ πιο ενεργά στο λαθρεμπόριο.

Σχετικές ειδήσεις