ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία (Pics+Vids)

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία (Pics+Vids)

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017:Νέες συμπλοκές σημειώθηκαν χθες βράδυ (6/5) στο Μασί (Εσόν) οι οποίες οδήγησαν σε τρεις προσαγωγές, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή, μετά τον θάνατο ενός εφήβου από την πόλη ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας οδηγώντας το μηχανάκι του χωρίς να φορά κράνος.

Συγκέντρωση στη μνήμη του νεαρού άνδρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε περίπου είκοσι νεαρούς στη συνοικία Μασί Οπερά και τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε προς την κατεύθυνση των αστυνομικών που αποτέλεσαν επίσης στόχο πυροτεχνημάτων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Δύο νεαροί ηλικίας 21 και 18 ετών προσήχθησαν επειδή εκτόξευσαν πέτρες σε αυτοκίνητα της αστυνομίας. Ένας τρίτος άνδρας περίπου 30 ετών συνελήφθη ενώ προκαλούσε ζημιές σε ιδιωτικό αυτοκίνητο, προσέθεσε η πηγή αυτή.

Η τάξη αποκαταστάθηκε γύρω στις 04:00 σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση είναι τεταμένη από το βράδυ της Παρασκευής στο Μασί μετά τον θάνατο ενός νεαρού κατοίκου 17 ετών στη γειτονική κοινότητα Αντονί (Ο-ντε-Σεν).

Η εισαγγελία της Ναντέρ ανακοίνωσε πως ο έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του αφού συγκρούστηκε με λεωφορείο στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που θέλησαν να ελέγξουν τα στοιχεία του καθώς οδηγούσε το μηχανάκι του χωρίς να φορά κράνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις