ΚΟΣΜΟΣ

Εκβίασαν την οικογένεια Σουμάχερ: Ο Μικ θα έχει «ατύχημα» σε αγώνα της Formula 4

Εκβίασαν την οικογένεια Σουμάχερ: Ο Μικ θα έχει «ατύχημα» σε αγώνα της Formula 4

Ένας 25χρονος άνδραςαπείλησε την ασφάλεια των παιδιών του Μίκαελ Σουμάχερ σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ρέτλινγκεν στη Γερμανία, άκουσε πώς ο ζωγράφος Χουσεϊν B., από το Ντέτιγκεν της Γερμανίας, έστειλε το e-mail στη σύζυγο του Σουμάχερ, Κορίνα, απειλώντας να βλάψει τα παιδιά τους, αν δεν πληρωθεί. Ωστόσο, συνελήφθη από τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού.

Η διαδικτυακή απειλή σημειώθηκε πέρυσι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο εκβιαστής ζήτησε 900.000 ευρώ και απείλησε: «Εάν τα χρήματα δεν καταβληθούν μέχρις τις 31 Μαρτίου 2016, τα παιδιά σας θα είναι, κατά κάποιον τρόπο, άτυχα. Πολλά ατυχήματα θα συμβούν στη Φόρμουλα 4».

Ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, 18 ετών, ξεκίνησε ως οδηγός στη Φόρμουλα 4 το προηγούμενο έτος, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η Κορίνα Σουμάχερ επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία και έδειξε το e-mail στο οποίο αναφερόταν και ένας τραπεζικός λογαριασμός, όπου ο εκβιαστής ζητούσε να κατατεθούν τα χρήματα.

Ο δικαστής Έμπερχαρντ Χοσκ, δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη: «Δεν ήταν αρκετά λογικό να δηλώσετε το δικό σας τραπεζικό λογαριασμό». Ο Χουσεϊν B. παραδέχθηκε τα πάντα, καθιστώντας περιττή την εμφάνιση της Κορίνας στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του είπε: «Σχεδίασε τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί το έκανε».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την διετή φυλάκισή του, αλλά τελικά έλαβε ως ποινή ένα χρόνο και 9 μήνες. Επιπλέον θα πρέπει να πληρώσει 4.500 πρόστιμο, 50 ώρες κοινωνικής θητείας και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία.

Σχετικές ειδήσεις