ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η ΕΕ έχει την Ελλάδα στα «ώπα - ώπα»

Ερντογάν: Η ΕΕ έχει την Ελλάδα στα «ώπα - ώπα»

«Δεν είμαστε χωριό, έχουμε στρατό, έχουμε περηφάνια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος -Η Ε.Ε. προσπαθεί να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να κρατηθεί όρθια

Προκλητικός εμφανίστηκε απέναντι στην Ελλάδα, για ακόμα μία φορά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

Επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως ταλαιπωρεί τη χώρα του για 54 χρόνια, «αναγκάζοντάς την να περιμένει στο κατώφλι της, ενώ δέχεται άλλες χώρες με κατώτερες υποδομές και περισσότερα προβλήματα».

Μάλιστα ακολούθησε και ειδική αναφορά στη χώρα μας: «Η Ελλάδα έχει χρέος 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως η ΕΕ την έχει στα "ώπα ώπα", τη στηρίζει με κάθε μέσο και προσπαθεί να την κρατήσει όρθια», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η hurriyet.

«Ποια είναι επιτέλους η αμαρτία της Τουρκίας και δεν γίνεται δεκτή στην ΕΕ; Καμία από τις χώρες που έγιναν δεκτές δεν ήταν καλύτερή μας. Δείτε την Ελλάδα, τη Βουλγαρία...» σημείωσε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μικρή. Δεν είμαστε χωριό. Έχουμε αξιοπρέπεια, περηφάνεια. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την περηφάνεια μας» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τις επαφές του στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ανέφερε στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πως αν το PYD ή το YPG (Κούρδοι Συρίας) αποτελέσουν οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία τότε θα κάνουν αυτό που πρέπει χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά τους.

Σχετικές ειδήσεις