Ποιος πιλοτάρει το αεροσκάφος της πτήσης σας; Κάποιες φορές ο βασιλιάς της Ολλανδίας! (Pics+Vid)

Ποιος πιλοτάρει το αεροσκάφος της πτήσης σας; Κάποιες φορές ο βασιλιάς της Ολλανδίας! (Pics+Vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποκάλυψη-βόμβα έκανε ο βασιλιάς της Ολλανδίας. Σε συνέντευξη του σε ολλανδική εφημερίδα είπε ότι για 21 χρόνια έμπαινε σε πτήσεις της KLM ως συγκυβερνήτης προκειμένου να αποσυμπιέζεται από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Μάλιστα, ο βασιλιάς χαρακτηρίζει τη συνήθειά του χόμπι. Σύμφωνα με αυτά που είπε ο ίδιος, κατάφερνε να ξεφεύγει από τις βασιλικές του υποχρεώσεις δύο φορές το μήνα και να γυρίζει την Ευρώπη με αεροπλάνο.

170518110753 01 dutch royal family exlarge 169

«Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να έχω ένα χόμπι, στο οποίο χρειάζεται να συγκεντρώνομαι απολύτως», δήλωσε ο βασιλιάς και πρόσθεσε:

«Έχεις ένα αεροσκάφος, επιβάτες και πλήρωμα. Έχεις ευθύνη γι΄ αυτούς. Δεν μπορείς να πάρεις στον αέρα τα προβλήματα που έχεις στο έδαφος. Μπορείς να αποδεσμευτείς εντελώς και να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο. Αυτό για εμένα είναι το πιο χαλαρωτικό μέρος της πτήσης».

dutch king klm

Ο βασιλιάς πιλοτάριζε ως συγκυβερνήτης σε πτήσεις θυγατρικής της KLM για πτήσεις μικρών αποστάσεων που ονομάζεται KLM Cityhopper. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος αποκάλυψε ακόμα ότι πριν από αυτό, πιλοτάριζε αεροπλάνα τής επίσης ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας Martinair.

dutch king pilot 650 650x400 61495076841

Τέλος, είπε ότι τώρα εκπαιδεύεται στα Boeing 737 τα οποία πολύ σύντομα θα αντικαταστήσουν τον στόλο των Fokker 70.

Πηγή: ΑΠ-ΜΠΕ, Reuters

PHOTO GALLERY