Αϊτή: Επτά νεκροί και 19 αγνοούμενοι έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις

Αϊτή: Επτά νεκροί και 19 αγνοούμενοι έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις προσεχείς ώρες

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Αϊτή και 19 αλιείς αγνοούνται στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Καραϊβικής.

«Δεν είχαμε αυτή τη φορά μεγάλες πλημμύρες: επρόκειτο κυρίως για υπερχειλίσεις ρεμάτων», διευκρίνισε ο Γκιγιόμ Αλμπέρ Μολεόν, εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Δυστυχώς, θρηνούμε όμως τον θάνατο ανθρώπων που δεν ακολούθησαν τις συμβουλές των υπηρεσιών ασφαλείας και προσπάθησαν να περάσουν από φουσκωμένα νερά» ποταμών και ρεματιών, πρόσθεσε, τονίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά.

Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για τον καθαρισμό των δρόμων όπου αναφέρθηκαν προσχώματα και οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 19 ψαράδων που αγνοούνται στα ανοικτά της επαρχίας Γκραντ Ανς, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις προσεχείς ώρες, αλλά οι Αρχές επανέλαβαν την έκκλησή τους στους ναυτικούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.