Έκρηξη Manchester: Τουλάχιστον 12 παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Έκρηξη Manchester: Τουλάχιστον 12 παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Τρομοκρατική επίθεση Μάντσεστερ: Δώδεκα παιδιά κάτω των 16 ετών είναι μεταξύ των 59 τραυματιών που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία του Μάντσεστερ, μετά τη χθεσινή επίθεση αναφέρει ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Η κατάσταση αριθμού τραυματιών παραμένει σοβαρή και περισσότερα από δώδεκα παιδιά νοσηλεύονται μετά τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη διάρκεια συναυλίας της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Αριάνε Γκράντε στο Μάντσεστερ, δήλωσαν σήμερα βρετανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που έχουν πολύ, πολύ σοβαρά τραύματα και λαμβάνουν εντατική φροντίδα και άνθρωποι που θα μείνουν στο νοσοκομείο για πολύ καιρό λόγω αυτής της θεραπείας», δήλωσε ο Τζον Ράουζ, επικεφαλής λειτουργός του Συνεταιρισμού Υγειονομικής και Κοινωνικής Φροντίδας του Ευρύτερου Μάντσεστερ (Greater Manchester Health and Social Care Partnership).

«Δώδεκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ... Τα άλλα νοσοκομεία δέχθηκαν κυρίως ενηλίκους και υπάρχουν επίσης τραυματίες που μπορούσαν να περπατήσουν που θα έχουν πάει σε διάφορα κέντρα, ορισμένοι από τους οποίους πρέπει να είναι παιδιά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράντκλιφ, ιατρικός διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων North West.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ