Συρία: Νεκρός ο «υπουργός Πολέμου» του ISIS

Συρία: Νεκρός ο «υπουργός Πολέμου» του ISIS

Σύμφωνα με το συριακό στρατό, εκτός από τον «υπουργό Πολέμου», σκοτώθηκαν και άλλα στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Με σημερινή του (24/05) ανακοίνωση, ο συριακός στρατός έκανε γνωστό ότι σκότωσε τον «υπουργό Πολέμου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και άλλα στελέχη της, σε επιχειρήσεις που διεξήγαγε ανατολικά του Χαλεπίου.

Συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλούνται συριακά κρατικά ΜΜΕ, ταυτοποίησε τον υπουργό Πολέμου ως Αμπού Μουσάμπ αλ-Μάσρι, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς πότε και πού σκοτώθηκε.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι 13 ακόμα στελέχη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού, ανατολικά του Χαλεπίου, μεταξύ των οποίων ήταν άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως Σαουδάραβες και Ιρακινοί.

Πέρυσι, είχε σκοτωθεί ένας προηγούμενος «υπουργός Πολέμου» του ΙΚ, ο Αμπού Όμαρ αλ-Σισάνι. Το Πεντάγωνο ανέφερε πως ο Σισάνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Συρία. Η τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατό του τον Ιούλιο αλλά ανέφερε πως πέθανε στη μάχη στην ιρακινή πόλη Σίρκατ, νότια της Μοσούλης.

Το ΙΚ αντιμετωπίζει χωριστές επιθέσεις στη βόρεια Συρία από τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία συριακό στρατό, τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες που πολεμούν υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων