ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου: Η «επόμενη μέρα» βασικό θέμα του διεθνούς Τύπου

Τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου: Η «επόμενη μέρα» βασικό θέμα του διεθνούς Τύπου

Βασικό θέμα του διεθνούς τύπου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή η είδηση για την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ενενήντα επτά χρόνια μετά την τελευταία επίθεση κατά Έλληνα πρωθυπουργού με θύμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο Παρίσι, η είδηση της τρομοκρατική επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμα κάνει το γύρο του κόσμου

Η είδηση της έκρηξης του παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, κάνει από χθες το γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα να κάνουν έκτακτη και εκτενή αναφορά στο γεγονός, αφού άλλωστε πρόκειται για σπάνια επίθεση στα ελληνικά χρονικά αφού η τελευταία επίθεση κατά Έλληνα πρωθυπουργού ήταν το 1920 με θύμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο Παρίσι από δύο απότακτους αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα το BBC αναφέρει: «Έκρηξη σε αυτοκίνητο όπου επέβαινε πρώην Έλληνας πρωθυπουργός. Αναφορές μιλούν για παγιδευμένο φάκελο αλληλογραφίας που εξερράγη, τραυματίζοντας τον ίδιο και τον οδηγό του».

bbc

Σύμφωνα με το Al Jazeera o Λουκάς Παπαδήμος, πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, εισήχθη στο νοσοκομείο στην Αθήνα, αφού έγινε στόχος εκρηκτικού μηχανισμού.

papademos

Το Euronews είχε και αυτό έκτακτη επικαιρότητα με φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού και ο τίτλος: «εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου».

euronews

Η ισπανική El Mundo γράφει: «Τραυματίας ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του».

el mundo

Η γαλλική Liberation γράφει: «Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος τραυματίστηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό του».

liberation

Η Washington Post γράφει: «Η αστυνομία αναφέρει πως ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε στόχος επίθεσης με βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του».

washington post

Το αμερικάνικο ABC γράφει: «Ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είναι τραυματίας μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του».

abc

Ο Independent γράφει: «Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη στο αυτοκίνητό του».

independent

Η τουρκική Dailysabah μεταφέρει την είδηση υπό τον τίτλο «Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Παπαδήμος τραυματίας σε έκρηξη αυτοκινήτου στην Αθήνα».

dailysabbah

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa αναφέρει: «Βόμβα στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο».

ansa

Το ρωσικό RT γράφει: «Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση στην Αθήνα».

RT