Τίλερσον: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των διαρροών για το Μάντσεστερ

Τίλερσον: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των διαρροών για το Μάντσεστερ

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη»

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις διαρροές σχετικά με την έρευνα της βρετανικής αστυνομίας για τη φονική βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Μάντσεστερ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Μιλώντας στο πλάι του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο, ο Τίλερσον είπε «σε όλη την Αμερική καρδιές έχουν ραγίσει» με την είδηση της επίθεσης σε ανθρώπους που παρακολουθούσαν μια συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ Αριάνα Γκράντε.

Η βρετανική αστυνομία ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη μετά την επανειλημμένη εμφάνιση εμπιστευτικών στοιχείων της έρευνας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωησς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη», είπε ο Τίλερσον. «Όσον αφορά τη δημοσίευση πληροφοριών με ανάρμοστο τρόπο... οπωσδήποτε την καταδικάζουμε».

Ο Τίλερσον είπε πως αναμένει ότι η στενή σχέση ασφαλείας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία θα αποδειχθεί ανθεκτική στις διαρροές.