ΚΟΣΜΟΣ

Σύνδεση Πακιστάν- Χακάνι βλέπουν οι Η.Π.Α

Σύνδεση Πακιστάν- Χακάνι βλέπουν οι Η.Π.Α
Το Πακιστάν κατηγόρησαν σήμερα οι Η.Π.Α ότι συνδέεται με το δίκτυο Χακάνι, την οργάνωση που η Ουάσινγκτον κατηγορεί...

Το Πακιστάν κατηγόρησαν σήμερα οι Η.Π.Α ότι συνδέεται με το δίκτυο Χακάνι, την οργάνωση που η Ουάσινγκτον κατηγορεί για την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στην Καμπούλ και είχε στόχο την αμερικανική πρεσβεία και το αρχηγείο της Isaf.

«Η επίθεση που σημειώθηκε στην Καμπούλ πριν μερικές ημέρες ήταν έργο του δικτύου Χακάνι», δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στο Πακιστάν Κάμερον Μάντερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Pakistan.

«Υπάρχουν αποδείξεις που συνδέουν το δίκτυο Χακάνι με την πακιστανική κυβέρνηση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε.

Εξάλλου ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη το Πακιστάν ότι οι ΗΠΑ θα «κάνουν ό,τι μπορούν» για να υπερασπιστούν τις αμερικανικές δυνάμεις από αντάρτες με έδρα το Πακιστάν που εξαπολύουν επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Ο Μάντερ άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν παίρνουν ακόμη κρίση παρά τα πρόσφατα σχόλια και από τις δύο πλευρές σχετικά με τη στενή τους συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Αυτές οι σχέσεις τώρα χρειάζονται πολύ δουλειά», επεσήμανε ο αμερικανός πρεσβευτής.

«Το κλειδί τώρα είναι ότι θα χρειαστεί πραγματική προσπάθεια για να συνεργαστούμε, να συμφωνήσουμε ποιος είναι ο εχθρός, να βεβαιωθούμε ότι θα εντοπίσουμε τους ανθρώπους που επιτίθενται εναντίον Πακιστανών, Αφγανών και Αμερικανών, ότι δεν θα τους αφήσουμε χώρο (να δράσουν) πουθενά», υπογράμμισε ο Μάντερ στο Radio Pakistan.