Γερμανία: Συνελήφθη 17χρονος που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο

Γερμανία: Συνελήφθη 17χρονος που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο

Ανακρίνεται από τις Αρχές

H γερμανική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση έναν 17χρονο Σύρο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του γειτονικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, ανέφερε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι δεν έχει προς το παρόν βρει στοιχεία ότι ο ύποπτος, που συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, σχεδίαζε μια επίθεση.

«Η συριακή υπηκοότητα και τα συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

«Βάσει των στοιχείων, εντάχθηκε στον τζιχάντ και αποχαιρέτισε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του» προστίθεται.

Την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως ισλαμιστές σε εφόδους στο Βερολίνο την ώρα που η γερμανική πρωτεύουσα ετοιμαζόταν για ένα διήμερο μαζικών συγκεντρώσεων με αποκορύφωμα την κοινή εμφάνιση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.