ΚΟΣΜΟΣ

Αποχώρηση Στρος Καν από την πολιτική θέλουν οι Γάλλοι

Αποχώρηση Στρος Καν από την πολιτική θέλουν οι Γάλλοι
Δημόσιες διευκρινήσεις για όσα συνέβησαν στη σουίτα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη θα δώσει στους Γάλλους ο Ντομινίκ Στρος Καν...

Δημόσιες διευκρινήσεις για όσα συνέβησαν στη σουίτα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη θα δώσει στους Γάλλους ο Ντομινίκ Στρος Καν, στην αποψινή, πολυαναμενόμενη συνέντευξη του.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μιλήσει στην εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Γαλλία, του ιδιωτικού δικτύου TF1.

Οι δικηγόροι συμβούλεψαν τον Στρος Καν να μην υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να τονίσει ότι το συμβάν αυτό τον στεναχώρησε ιδιαίτερα. Έτσι έκανε κι όταν ζήτησε συγνώμη από τους πρώην συνεργάτες του στο ΔΝΤ αναγνωρίζοντας το «λάθος» του.

Εκτός όμως από τη δημόσια τοποθέτηση του Στρος Καν για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης στην 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα, η πλειοψηφία των Γάλλων θα ήθελε να ακούσει από τον ίδιο ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» δείχνει ότι τουλάχιστον ένας στους δυο Γάλλους, σε ποσοστό 53%, θέλει ο Στρος Καν κατά την αποψινή συνέντευξη να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα πολιτικά πράγματα (59% των υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος UMP του Νικολά Σαρκοζί, 42% των Σοσιαλιστών).

Αντίθετα, αρκετά χαμηλό είναι το ποσοστό των Γάλλων που θα ήθελαν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών, μόλις 22%.

Το 34% θέλει ο Στρος Καν να δηλώσει την υποστήριξή του σε έναν υποψήφιο των εσωκομματικών εκλογών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (47% των υποστηρικτών του κόμματος) και το 48% αναμένει από να εξηγήσει το ρόλο που θέλει να έχει στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές (μεταξύ αυτών 59% των υποστηρικτών των Σοσιαλιστών).