ΚΟΣΜΟΣ

Φεστιβάλ κλασικής μουσικής σε εμβληματικά σημεία του Παρισιού

Φεστιβάλ κλασικής μουσικής σε εμβληματικά σημεία του Παρισιού

Ο Πύργος του 'Αιφελ, το Πτι Παλέ ή ακόμη η Σεντ Σαπέλ θα φιλοξενήσουν τον Ιούνιο το πρώτο Φεστιβάλ του Παρισιού, που έχει στόχο να ανοίξει τα εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας στην κλασική μουσική!

Το φεστιβάλ προτείνει πέντε συναυλίες από τις 9 έως τις 29 Ιουνίου, από τις οποίες η πρώτη στον Πύργο του 'Αιφελ με τη σοπράνο Πατρισιά Πετιμπόν, και θέσεις σε λογικές τιμές, μεταξύ 15 και 60 ευρώ, «για να προσελκύσει λάτρεις της μουσικής και νεοφώτιστους», εξηγούν οι οργανωτές. Η σκηνοθέτης και συγγραφέας Μισέλ Ρεϊζέρ είχε την ιδέα της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Παρίσι το 2015, τότε σε συνεργασία με το γαλλικό τηλεοπτικό μουσικό δίκτυο Mezzo.

Πέρυσι το φεστιβάλ άνοιξε με συναυλία του σέρβου βιολονίστα Νέμανγια Ραντούλοβιτς στο Φολί Μπερζέρ! Ήδη, η ιδέα ήταν μια έξοδος από τους συνήθεις συναυλιακούς χώρους και η ανάδειξη σημαντικών τόπων της πρωτεύουσας.

Το φεστιβάλ που πλέον οργανώνεται με την Πόλη του Παρισιού, το υπουργείο Πολιτισμού και τον όμιλο Vivendi προτείνει φέτος εκτός από την Πατρισιά Πετιμπόν, τον πιανίστα Νταβίντ Φρε στο Δημαρχείο του 4ου διαμερίσματος του Παρισιού, τη νεαρή σοπράνο Ρεγκούλα Μίλεμαν από τη Γερμανία στο Μουσείο Ρομαντικής Ζωής (9ο διαμέρισμα του Παρισιού), τη Χορωδία Δωματίου Les Cris de Pars στο Πτι Παλέ και τον κόντρα τενόρο Τιμ Μιντ από τη Βρετανία στη Σεντ Σαπέλ.

Σχετικές ειδήσεις