ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις Λονδίνο - ΗΠΑ: «Άνανδρη η επίθεση με στόχο αθώους πολίτες»

Επιθέσεις Λονδίνο - ΗΠΑ: «Άνανδρη η επίθεση με στόχο αθώους πολίτες»

Ειδήσεις - Επίθεση Λονδίνο:Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε τις ενέργειες που αποκάλεσε «άνανδρες επιθέσεις με στόχο αθώους πολίτες» στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ενώ επανέλαβε τη διαβεβαίωση που έκανε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Όλοι οι Αμερικανοί στέκουν αλληλέγγυοι προς τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας στην ανακοίνωση αυτή.

Ενώ ακόμη οι επιθέσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο πρόεδρος Τραμπ έκανε νωρίτερα αναρτήσεις στο Twitter για να προσφέρει τη βοήθειά του στη Βρετανία και να προωθήσει το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα, που χαρακτήρισε απαραίτητο ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους Αμερικανούς.

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!», έγραψε σε μια ανάρτησή του ο Τραμπ.

Σε ένα δεύτερο tweet του, ο Τραμπ πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, άγρυπνοι και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε την Ταξιδιωτική Απαγόρευση ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας!».
Το τελευταίο σχόλιο του Τραμπ συνδέεται με το αίτημά του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επαναφέρει σε ισχύ το εκτελεστικό του διάταγμα με το οποίο απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα στους πολίτες έξι χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό. Η ισχύς του διατάγματος αυτού ανεστάλη με αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων.

Ο Τραμπ ενημερώθηκε νωρίτερα για το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου από την ομάδα του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, προσθέτοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο ρεπουμπλικάνος θα ενημερώνεται συνεχώς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Λονδίνο και προέτρεψε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο Λονδίνο να ακολουθούν τις συμβουλές των βρετανικών αρχών και να ενημερώνονται για τα γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις