ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τρεις μήνες στη Βρετανία (Vid)

Διπλή τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τρεις μήνες στη Βρετανία (Vid)

Ειδήσεις - Επίθεση Λονδίνο:Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε χθες Σάββατο το βράδυ στην καρδιά του Λονδίνου, όπου δράστες έριξαν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού επιτεθούν με μαχαίρια εναντίον περαστικών στη γειτονική περιοχή Μπόροου Μάρκετ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία επεσήμανε ότι έχει παράσχει βοήθεια σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου.

Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώνεται στη Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών και σημειώνεται λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου και λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όμως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) νωρίτερα χθες κάλεσε τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των «Σταυροφόρων» στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου, επίσης στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό μέχρι θανάτου και πέσει νεκρός από πυρά συναδέλφων του.

Ενώ την 22α Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε ένα γήπεδο όπου μόλις είχε τελειώσει μια συναυλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για την ενέργεια του βομβιστή-καμικάζι ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις