ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Προς το συμφέρον της Γερμανίας η καταπολέμηση του PKK

Γκάμπριελ: Προς το συμφέρον της Γερμανίας η καταπολέμηση του PKK

Λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, υποστήριξε ότι η καταπολέμηση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και ιδίως η εξάλειψη των οικονομικών πόρων σε γερμανικό έδαφος είναι προς το συμφέρον του Βερολίνου.

«Είναι απολύτως προς το συμφέρον μας να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο για τις δραστηρίοτητες του ΡΚΚ σε γερμανικό έδαφος και για την εξάλειψη οικονομικών πόρων του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ. Το PKK είναι απαγορευμένη οργάνωση στη Γερμανία εξαιτίας της εμπλοκής του σε λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Οι δηλώσεις του Γερμανού κορυφαίου διπλωμάτη έρχονται μετά την προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την άρνηση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπου βρίσκονται Γερμανοί στρατιώτες, ως αντίποινα καθώς το Βερολίνο χορήγησε άσυλο σε Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Σχετικές ειδήσεις