ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των φονικών επιθέσεων

Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των φονικών επιθέσεων

Η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις του Σαββάτου (3/6) στο Λονδίνο διαμέσου του πρακτορείου Άμακ που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών.

Tο ΙΚ, σε μήνυμά που μετέδιδε νωρίς το Σάββατο, ζητούσε επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα κατά των «Σταυροφόρων» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Στους επτά οι νεκροί από την διπλή τρομοκρατική επίθεση

Ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην καρδιά του Λονδίνου ανέβηκε στους επτά νεκρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Δυστυχώς μόλις επιβεβαιώθηκε ότι επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί» δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης, αφού εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία.

Σαράντα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου. Η Ντικ εξήγησε ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ότι το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.