ΚΟΣΜΟΣ

Πεθαίνουν από την πείνα στην Υεμένη

Πεθαίνουν από την πείνα στην Υεμένη
Για πολύ σοβαρή επισιτιστική κρίση στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, κάνει λόγο η διεθνής οργάνωση βοήθειας Oxfam...

Για πολύ σοβαρή επισιτιστική κρίση στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, κάνει λόγο η διεθνής οργάνωση βοήθειας Oxfam, λόγο σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η χώρα κινδυνεύει από μια «καταστροφή» εξ αιτίας του λιμού.

Στην έκθεσή της η Oxfam τονίζει πως η πολιτική βία από τις αρχές της χρονιάς στην Υεμένη έχει παραλύσει την οικονομία, έχει προκαλέσει ιλιγγιώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων, κι έναν «ταχύτατα αυξανόμενο πληθωρισμό», ενώ έχει μειώσει την δυνατότητα ανθρωπιστικών οργανώσεων να παρέμβουν.


Η οργάνωση διατυπώνει παράλληλα η εκτίμηση ότι η ανάπτυξη τουλάχιστον των μισών παιδιών στην Υεμένη πλήττεται από την έλλειψη τροφής και ότι το 25% των γυναικών από 15 ως 49 ετών πλήττονται από οξύτατο υποσιτισμό.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης την απότομη αύξηση των γάμων πολύ νεαρών εφήβων κοριτσιών που οι οικογένειές τους δεν μπορούν πλέον να θρέψουν και ότι παιδιά αποσύρονται από το σχολείο για να βρουν δουλειά και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των όλο και μεγαλύτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους.