ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί: Το μακελειό στο Μάντσεστερ ήταν μόνο η αρχή

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί: Το μακελειό στο Μάντσεστερ ήταν μόνο η αρχή

Καθώς το Ισλαμικό Κράτος χάνει τα εδάφη που είχε υπό την κυριαρχία του στη Συρία και στο Ιράκ, φαίνεται να αλλάζει στρατηγική και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ ήταν η πρώτη από τις πολλές που πρόκειται να ακολουθήσουν, προειδοποιεί σε πρόσφατο δημοσίευμά του το διαδικτυακό περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους.

Στη Βρετανία, εκτός από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ, το περασμένο Σάββατο.

Μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακριβώς μία εβδομάδα, πριν από τον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού η προσοχή του κόσμου στράφηκε στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ. Ένας στρατιώτης του χαλιφάτου πραγματοποίησε μια τρομοκρατική επίθεση, χτυπώντας το Μάντσεστερ Αρένα, όπου έδινε συναυλία μια Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Η έκρηξη ταρακούνησε την πόλη και γέμισε τους κατοίκους με φόβο καθώς πολλοί από αυτούς έτρεξαν να βρουν τους δικούς τους και να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλείς».