ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Έλτον Τζον, το θεόρατο έργο τέχνης των Αβοριγίνων επιστρέφει στην... πατρίδα του

Μετά τον Έλτον Τζον, το θεόρατο έργο τέχνης των Αβοριγίνων επιστρέφει στην... πατρίδα του

Τουλάχιστον 278.300 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Σίδνεϊ ένα έργο τέχνης μίας Αβορίγινας καλλιτέχνη της Αυστραλίας, το οποίο για δύο δεκαετίες ανήκε στον διάσημο ποπ τραγουδιστή 'Ελτον Τζον.

Το σύγχρονο έργο με τον τίτλο «Η Χώρα μου 1993» της 'Εμιλι Κίνγκσβαρεγιε απεικονίζει «ένα τυπικό θέμα», δήλωσε σήμερα η επίσης Αβορίγινα καλλιτεχνική διευθύντρια του Bonhams Auction House Φραντζέσκα Καβατσίνι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η δημιουργός ζωγράφιζε την πατρίδα της σε διαφορετικές περιόδους του ίδιου έτους κατά τη διάρκεια των εποχών. Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ εντυπωσιακό λόγω του μεγάλου μεγέθους του καθώς και του ότι έχει εκτεθεί σε πολλές σημαντικές διεθνείς γκαλερί», πρόσθεσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου δημοπρασιών.

εργο

Το πολύχρωμο έργο στο οποίο κυριαρχούν το πορτοκαλί και το κόκκινο, ύψους 3,7 μέτρων, πωλήθηκε σε ανώνυμο ιδιώτη συλλέκτη. Παρότι δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για τον αγοραστή, η είπε η Καβατσίνι δήλωσε ότι είναι ντόπιος και ότι ο πίνακας θα παραμείνει στην πατρίδα της δημιουργού που τόσο πολύ αγαπούσε.

«Η 'Εμιλι θεωρείται η διασημότερη γυναίκα καλλιτέχνης στην Αυστραλία. Φημίζεται και στην πατρίδα της και στο εξωτερικό», είπε η Καβατσίνι. Η καλλιτέχνης πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 χρόνων.

Σχετικές ειδήσεις