ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Θα συνεχίσουμε το διάλογο με το Κατάρ

Λαβρόφ: Θα συνεχίσουμε το διάλογο με το Κατάρ

Η Ρωσία θα συνεχίσει το διάλογο με το Κατάρ για όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης κλιμάκωσης των εντάσεων στον αραβικό κόσμο, διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα, θα συνεχίσουμε το διάλογο (...) για όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ασφαλώς, μεταξύ αυτών των θεμάτων, θα είναι και η πρόσφατη κλιμάκωση της κατάστασης στον αραβικό κόσμο», είπε ο Λαβρόφ στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

«Οι αναφορές σχετικά με αυτήν την κλιμάκωση, οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ορισμένες αραβικές χώρες διακόπτοντας τις σχέσεις τους με το Κατάρ ανησυχούν τη Μόσχα», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Μόσχα «δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών ή στις διμερείς σχέσεις τους», αλλά ταυτόχρονα δεν χαίρεται όταν οι σχέσεις αυτές επιδεινώνονται.

Από την πλευρά του, ο Αλ Θάνι υπογράμμισε ότι όλες οι διαφωνίες στην περιοχή του Κόλπου θα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου. Εξήγησε ότι βασικός σκοπός της επίσκεψής του στη Μόσχα είναι να ενημερώσει τη ρωσική κυβέρνηση για τις εξελίξεις, «δηλαδή για αυτά τα παράνομα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της χώρας μας».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων