ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: Θα παραμείνω πρωθυπουργός για όσο το επιθυμούν οι βουλευτές μου

Τερέζα Μέι: Θα παραμείνω πρωθυπουργός για όσο το επιθυμούν οι βουλευτές μου

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε τη Δευτέρα (12/6) στους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός της χώρας για όσο διάστημα το επιθυμούν.

Στην συνάντησή της με τους βουλευτές η Μέι ζήτησε συγγνώμη για το αποτέλεσμα των εκλογών, στις οποίες οι Συντηρητικοί απώλεσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Παρά τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις αρκετών μελών του κόμματος έπειτα από το αποτέλεσμα των εκλογών, η βρετανίδα πρωθυπουργός επευφημήθηκε στην αρχή της συνάντησης, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Η Μέι δήλωσε ότι είναι εκείνη που μας έφερε σε αυτή τη δύσκολη θέση και ότι αυτή είναι που θα μας βγάλει από αυτή», τόνισε ένας βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος μετά την συνάντηση.

«Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός για όσο εμείς το επιθυμούμε», συμπλήρωσε.

Βουλευτές του κόμματος σημείωσαν ότι στην συνάντηση δεν εκφράστηκαν αντίθετες φωνές και ότι τόνισαν στην πρωθυπουργό ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι την διεξαγωγή νέων εκλογών ή μια διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος.