ΚΟΣΜΟΣ

«8 'till late»: Το πιο ιδιαίτερο αλλά... «άχρηστο» μίνι μάρκετ της Νέας Υόρκης!

«8 'till late»: Το πιο ιδιαίτερο αλλά... «άχρηστο» μίνι μάρκετ της Νέας Υόρκης!

Αν υπήρχε Instagram το 1961, η καλλιτεχνική παρέμβαση του Κλάες Όλντενμπουργκ στο East Village στη Νέα Υόρκη θα είχε γνωρίσει μεγάλες πιένες: Στη βιτρίνα του «καταστήματος» –το βάφτισε «The Store»– που είχε ανοίξει, έβλεπε κανείς κομμάτι τάρτας μπλούμπερι από πλαστικό ή ένα μπανάνα σπλιτ μισολιωμένο!

Στις μέρες μας υπάρχει Instagram, και το «πνευματικό τέκνο» του «The Store» επισύρει την προσοχή: το «Από τις 8.00 έως αργά», στη Little West 12th Street, άρχισε να δέχεται πελάτες από τις 6 Ιουνίου και για τέσσερις εβδομάδες. Είναι μια τυπική bodega της Νέας Υόρκης, μίνι μάρκετ δηλαδή, έχει στους πάγκους και τα ράφια 9.000 προϊόντα.

ΣΟΥΠΕΡ 1

Είναι, όμως, όλα από τσόχα!

Τεράστια βάζα μαγιονέζα, σακούλες με καραμέλες, ρολά χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, σαμπουάν. Σε μία γωνία, ένα ATM. Σε μιαν άλλη, ψυγείο με παγωτά σάντουιτς. Υπάρχει και βιτρίνα ντελικατέσεν, όπου ο πελάτης μπορεί να συνδυάσει και να φτιάξει το (μη φαγώσιμο, βεβαίως) σάντουιτς της αρεσκείας του.

ΣΟΥΠΕΡ 3

Στην εγκατάσταση της Βρετανής καλλιτέχνιδας Λούσι Σπάροου (Lucy Sparrow) –γιατί περί εγκατάστασης πρόκειται– τα πάντα είναι προς πώληση: δυο πακέτα πετσέτες μιας χρήσης θα ελαφρύνουν το πορτοφόλι σας κατά 60 δολάρια. Και πάει λέγοντας.

ΣΟΥΠΕΡΡΡΡ

Σχετικές ειδήσεις