ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Καμία απόφαση για τον αριθμό των δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Πεντάγωνο: Καμία απόφαση για τον αριθμό των δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Το Reuters ανέφερε ότι οι σκέψεις του Πενταγώνου αναφέρονται στην αποστολή επιπρόσθετου αριθμού 3.000-5.000 στρατιωτών στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων του Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται τα τελευταία 16 χρόνια.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το αριθμητικό επίπεδο των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, κατόπιν πληροφοριών ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις έχει ολοκληρώσει τα σχέδιά του για αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα των Ταλιμπάν.

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Ντέιβις όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, ότι ο Αμερικανός ΥΠΑΜ έχει αποφασίσει την αποστολή στο Αφγανιστάν επιπλέον 4.000 στρατιωτών.

Αξιωματούχος είχε αναφέρει στο Reuters ότι ο αριθμός είχε προσδιοριστεί στους 3.800 στρατιώτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να αλλάξει σε συνάρτηση με τις αμυντικές δεσμεύσεις άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ενώ 4.800 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν και παραμένουν μετά τη δραστική μείωση του αριθμού τους κατά τα τελευταία χρόνια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ δήλωσε στη Γερουσία ότι θα παρουσιάσει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν εντός των επόμενων εβδομάδων, μαζί με την απόφαση του για τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξουσιοδοτήσει τον Μάτις προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει (άμεσα) τις εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό.

Σχετικές ειδήσεις