ΚΟΣΜΟΣ

Αγρίεψαν τα πράγματα: Αερομαχίες νατοϊκών και ρωσικών μαχητικών (vids)

Αγρίεψαν τα πράγματα: Αερομαχίες νατοϊκών και ρωσικών μαχητικών (vids)

Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Σύμφωνα με το Russia Today, το νατοϊκό αεροσκάφος, όταν επιχείρησε να πλησιάσει το αεροπλάνο του Σοϊγκού, απωθήθηκε από ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 Flanker, το οποίο συνόδευε το υπουργικό αεροσκάφος.

Ο Ρώσος χειριστής του Su-27 έστρεψε το σκάφος του προς το F-16 και με ελιγμούς έδειξε στον πιλότο του νατοϊκού αεροσκάφους πως εάν συνέχιζε την προσέγγιση θα άνοιγε πυρ εναντίον του.

Λίγα λεπτά αργότερα, το F-16 εγκατέλειψε την περιοχή.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας μετέβαινε αεροπορικώς στο στο Καλίνινγκραντ, όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο στρατιωτικό κολέγιο της πόλης και θα μιλούσε για θέματα ασφάλειας στη δυτική στρατηγική περιφέρεια της Ρωσίας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο που συμβαίνει ένα τέτοιο επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως την Τρίτη (20/06/2017) υπήρξε εμπλοκή ρωσικού αεροσκάφους Su-27, το οποίο παρακολουθούσε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135.