ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Με την θανατική ποινή ορκίστηκε να τιμωρήσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-Χιέ και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Λι Μπιουνγκ Χο, για την συμμετοχή τους σε σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Παρκ, πρόσφατα καθαιρεθείσα από το ανώτατο αξίωμα στη Νότια Κορέα, φέρεται να είχε προωθήσει σχέδιο των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία της βορειοκορεατικής ηγεσίας, σύμφωνα την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη της Βόρειας Κορέας.

«Δηλώνουμε εντός της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, ότι θα επιβάλουμε τη θανατική ποινή στην προδότρια Παρκ Γκεούν-Χιε», σημειώνουν οι βορειοκορεατικές Αρχές, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας Λι Μπιουνγκ Χο «θα έχει την ίδια τύχη».

Οι Βορειοκορεάτες σημειώνουν ότι τα δύο πρόσωπα «δε θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα έφεσης, καθώς θα έλθουν αντιμέτωποι με τον θάνατο σαν σκυλιά, οποτεδήποτε, οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε μεθόδους χρειαστεί από σήμερα και στο εξής».

Η Παρκ Γκουέν-Χιε κρατείται από τις νοτιοκορεατικές Αρχές και δικάζεται στη Σεούλ για δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας, σε μια υπόθεση που της κόστισε την προεδρία της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις