ΚΟΣΜΟΣ

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ιράκ

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ιράκ

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ιράκ είπε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους μαχητές του Ι.Κ. «για να τους σκοτώσουν και να τους συλλάβουν, μέχρι και τον τελευταίο»

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα «το τέλος του κράτους» των τζιχαντιστών, μετά την ανακατάληψη, από τον ιρακινό στρατό, του τεμένους όπου ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του ΙΚ, είχε κάνει τη μοναδική δημόσια εμφάνισή του.

«Παρακολουθούμε το τέλος του ψευδοκράτους του Νταές», έγραψε στο Twitter ο Χάιντερ αλ Αμπάντι, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. «Η επιστροφή του τεμένους αλ Νούρι και του μιναρέ αλ Χάντμπα στο ιρακινό έθνος συνιστά το τέλος» του ΙΚ, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους μαχητές του ΙΚ «για να τους σκοτώσουν και να τους συλλάβουν, μέχρι και τον τελευταίο», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το μεσαιωνικό τζαμί και τον περίφημο κεκλιμένο μιναρέ του, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνταν προς αυτή την περιοχή της Μοσούλης. Η μαύρη σημαία του ΙΚ κυμάτιζε στον μιναρέ από τον Ιούνιο του 2014.

Σχετικές ειδήσεις