Το Κατάρ δηλώνει ότι τα αιτήματα τεσσάρων αραβικών χωρών έγιναν για να απορριφθούν

Newsroom Newsroom

Το Κατάρ δηλώνει ότι τα αιτήματα τεσσάρων αραβικών χωρών έγιναν για να απορριφθούν

Ο υπουργός δήλωσε ότι το Κατάρ δεν θα κλείσει τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα ούτε θα κλείσει το δορυφορικό κανάλι Al Jazeera που εδρεύει στη Ντόχα, όπως απαιτούν οι αραβικές χώρες.

Τα αιτήματα που έγιναν προς το Κατάρ από τέσσερα άλλα αραβικά κράτη σχεδιάστηκαν να απορριφθούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας ότι το τελεσίγραφό τους δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά στη μείωση της κυριαρχίας της χώρας του.

Ωστόσο, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη πρόσθεσε ότι η Ντόχα συνεχίζει να είναι έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει τα παράπονα που διατύπωσαν οι αραβικές γειτονικές του χώρες.

«Αυτός ο κατάλογος αιτημάτων έγινε για να απορριφθεί. Δεν νοείται να γίνει δεκτός ή ... να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ προσθέτοντας ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε περαιτέρω διάλογο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν «οι κατάλληλες συνθήκες».

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άφιξή του στη Ρώμη από τις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον βοηθά το Κουβέιτ, που διατηρεί σχέσεις με το Κατάρ, να διαμεσολαβήσει στη διαμάχη αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved