ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στη Γερμανία: Μάχη με τη ζωή δίνουν οι περισσότεροι τραυματίες (Vid)

Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στη Γερμανία: Μάχη με τη ζωή δίνουν οι περισσότεροι τραυματίες (Vid)

Ένα τουριστικό λεωφορείο κάηκε σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στη νότια Γερμανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «πιθανόν» 18 άνθρωποι παγιδευμένοι από τις φλόγες και να τραυματισθούν άλλοι 30, σε ένα από τα σοβαρότερα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

«Τριάντα επιβάτες έχουν τραυματισθεί, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά, και έχουν μεταφερθεί στα γύρω νοσοκομεία. Όλοι οι άλλοι (σ.σ.: δηλαδή οι 18 αγνοούμενοι) έχασαν πιθανόν τη ζωή τους μέσα στο φλεγόμενο τουριστικό λεωφορείο», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η αστυνομία και η εισαγγελία της Βαυαρίας.

Οι διασώστες είχαν αρχικά θεωρήσει πως οι αγνοούμενοι επιβάτες μπορεί να είχαν διαφύγει πανικόβλητοι μέσα στα γύρω δάση. Όμως οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και εκφράζονται φόβοι πως όλοι οι αγνοούμενοι παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.

5w649qhighc0.bild

Λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγούνταν, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καεί εντελώς. Η ομάδα των 46 ηλικιωμένων τουριστών που μετέφερε, η οποία συνοδευόταν από δύο οδηγούς, ερχόταν από τη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, διευκρίνισε στη συνέχεια η αστυνομία.

Πολλοί τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

3w993qhighc0.bild

Στον τόπο της τραγωδίας ιατροδικαστές και μέλη του εγκληματολογικού της αστυνομίας προσπαθούν να ανασύρουν και να αναγνωρίσουν τις σορούς γύρω από το απανθρακωμένο λεωφορείο. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μίνχμπεργκ, σε μια δασική και ορεινή ζώνη στα όρια των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τσεχία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ο αυτοκινητόδρομος A9.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από την τραγωδία, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ προσθέτοντας πως οι «σκέψεις» της καγκελαρίου πηγαίνουν «στα θύματα και τους συγγενείς τους, καθώς και στους τραυματίες».

Στη Γερμανία, το σοβαρότερο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου τα 10 τελευταία χρόνια είχε στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους στις 4 Νοεμβρίου 2008 σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ανόβερο. Επρόκειτο στην πλειονότητά τους για ηλικιωμένους και η τραγωδία φαίνεται πως οφειλόταν σε έναν απρόσεκτο επιβάτη που είχε καπνίσει μέσα στις τουαλέτες.

Στη Γαλλία, μια μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σ' ένα φορτηγό κι ένα τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε ηλικιωμένους είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους στις 23 Οκτωβρίου 2015 στο Πουισεγκέν (νοτιοδυτική Γαλλία). Τα δύο οχήματα είχαν πιάσει φωτιά παγιδεύοντας τους επιβάτες στο εσωτερικό τους.

Στην Ουκρανία, 45 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση ενός τρένου κι ενός λεωφορείου σε ισόπεδη διάβαση στις 12 Οκτωβρίου 2010 στο Μαργκανέτς (κεντροανατολική Ουκρανία). Ήταν το πιο πολύνεκρο δυστύχημα που έχει συμβεί τα δέκα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Πηγή: Bild, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις