ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ προς Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα υποστείς τις συνέπειες των επιλογών σου

Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ προς Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα υποστείς τις συνέπειες των επιλογών σου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε με σφοδρό τρόπο τη στάση της Βόρειας Κορέας ως προς τη συνεχή εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Αντρέι Ντούντα, ο Τραμπ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Πιονγκγιάνγκ να υποστεί «τις συνέπειες», διευκρινίζοντας ότι και ο ίδιος εξετάζει μια «αυστηρή» απάντηση.

«Καλώ όλες τις χώρες να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια απειλή και να δείξουν δημοσίως στη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν επιπτώσεις για την πολύ, πολύ κακή συμπεριφορά της», τόνισε.

Η Ουάσινγκτον εξετάζει «ιδιαίτερα αυστηρά» μέτρα, εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, αλλά ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες τι θα κάνει με την Βόρεια Κορέα.

Καταλήγοντας ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του ο Ντούντα επεσήμανε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την ασφάλεια της Πολωνίας.

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας πιστούς εταίρους που συνεργάζονται σε πολλά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η ασφάλεια», σημείωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις