ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία - Ο στρατός «εξουδετέρωσε» οχηματοπομπή ενόπλων

Τυνησία - Ο στρατός «εξουδετέρωσε» οχηματοπομπή ενόπλων
Τυνησιακά στρατεύματα σκότωσαν ένοπλους που διείσδυσαν στο έδαφος της χώρας...

Τυνησιακά στρατεύματα σκότωσαν ένοπλους που διείσδυσαν στο έδαφος της χώρας χθες κοντά στα σύνορα με τη γειτονική Αλγερία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τυνησίας ανέφερε ότι «ελικόπτερα κατέστρεψαν επτά από τα εννιά οχήματα που εντοπίστηκαν από αέρος από δυνάμεις του στρατού στην πόλη Μπιρ Ζνίγκρα», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί ένοπλοι άνδρες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τα οχήματα 4x4 έφεραν αντιαεροπορικά όπλα και οι άνδρες που επέβαιναν σε αυτά άνοιξαν πυρ εναντίον των ελικοπτέρων του στρατού της Τυνησίας, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν «χερσαίες δυνάμεις και ελικόπτερα».

Οι επιζώντες μεταξύ των εισβολέων επρόκειτο «να ανακριθούν για να διακριβωθούν οι σκοποί τους και η ταυτότητά τους», είπε ακόμα.

Η Μπιρ Ζνίγκρα βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από τα σύνορα με την Αλγερία. Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να πει ποια ή ποιες ήταν η εθνικότητα ή οι εθνικότητες των ενόπλων.

Στο επεισόδιο δεν υπήρξαν απώλειες ή υλικές ζημιές στην τυνησιακή πλευρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μάχη σημειώθηκε μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) χθες, είπε ο εκπρόσωπος.

Στην περιοχή στα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία και τη Λιβύη καταγράφονται σποραδικά εντάσεις μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι πριν από επτά μήνες και του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη. Ένοπλοι λίβυοι είχαν εμπλακεί σε μάχη με τυνησιακές δυνάμεις τον περασμένο μήνα, λίγες ημέρες προτού η Τρίπολη πέσει στα χέρια των μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Οι αρχές της Αλγερίας και της Τυνησίας συνεργάζονται για την παρακολούθηση των κοινών τους συνόρων.

Τον Μάιο, ένας συνταγματάρχης και ένας στρατιώτης του τυνησιακού στρατού είχαν σκοτωθεί στη Ρουχία (βορειοδυτικά) σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες που «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι ανήκαν στην Αλ Κάιντα».