Μέρκελ: Η Βόρεια Κορέα αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη

Newsbomb

Μέρκελ: Η Βόρεια Κορέα αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη

Θα πρέπει να αυξηθούν οι κυρώσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξή της προς τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν κατά την κρίση με τη βόρεια γείτονα της χώρας του. Η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να διατηρηθεί και οι κυρώσεις θα πρέπει να αυξηθούν, δήλωσε η Μέρκελ. Το θέμα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της G20.

«Από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά μια σημαντική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνομιλίας της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Μουν Τζάε-Ιν.

Το βορειοκορεάτικο καθεστώς συνεχίζει την πυρηνική πολιτική και τη δοκιμή πυραύλων, η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Επομένως, είναι σημαντικό τώρα να εξετάσουμε πώς η πίεση και η διατήρηση και επιβολή κυρώσεων μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω. «Αυτή είναι η επιθυμία μας», τόνισε η Μέρκελ. «Η Γερμανία γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τι σημαίνει η διαίρεση μιας χώρας. Και τι είδους χαρά προκύπτει από την ένωση», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Κορέας

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό του κορεάτικου πληθυσμού και ιδιαιτέρως όταν πρόκειται να δείξουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε κατά του προγράμματος των πυραύλων και των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας και ότι αγωνιζόμαστε μαζί για την ειρήνη», δήλωσε η Μέρκελ.

Ομοφωνία στη σύνοδο των G20

Η Μέρκελ υποδέχθηκε τον Μουν Τζάε-Ιν λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία. «Μας ενώνει, το ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση, τη συνύπαρξη των λαών, όταν αυτό γίνεται βασισμένο σε αξίες, καθώς και το ότι μια τέτοιου είδους παγκόσμια τάξη αποτελεί πρότυπο, το οποίο ακολουθεί και η ομάδα των G20», δήλωσε η καγκελάριος. Κατά τη συνομιλία τους, η καγκελάριος και ο πρόεδρος αναφέρθηκαν επίσης στην περαιτέρω επέκταση των διμερών σχέσεων.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved