ΚΟΣΜΟΣ

Τώρα το Άγαλμα της Ελευθερίας φτιαγμένο και από... τουβλάκια lego! (pic)

Τώρα το Άγαλμα της Ελευθερίας φτιαγμένο και από... τουβλάκια lego! (pic)

Μία... ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του National Museum of American History στην Ουάσινγκτον, την ημέρα εορτασμού της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ, της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στην είσοδο της πτέρυγας Smithsonian του μουσείου, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας. Το οποίο ήταν φτιαγμένο από «τουβλάκια» lego! Χρειάστηκαν 292 ώρες για να «χτίσει» η ομάδα που εργάστηκε αυτό το άγαλμα σε κλίμακα 1 προς 32. Το σχέδιο υπογράφει ο Eric Varszegi, ο οποίος θεωρείται μαιτρ κατασκευών με «τουβλάκια» lego, και το αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας έχει ύψος 2,7 μέτρα και ζυγίζει 56,7 κιλά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1

Οι τέσσερις «οικοδόμοι-γλύπτες» που το φιλοτέχνησαν χρησιμοποίησαν 25.375 «τουβλάκια», σε τέσσερα χρώματα: πράσινο της άμμου για το άγαλμα αυτό καθαυτό, κίτρινο της άμμου για τη βάση του αγάλματος, χρυσό για τη φλόγα του πυρσού που κρατά η Ελευθερία, διαφανές καφέ και κοκκινοκαφέ για τα παράθυρα στο στέμμα της. Το άγαλμα θα παραμείνει στον πρώτο όροφο του National Museum of American History έως το τέλος του χρόνου.