ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G20: Αυτό είναι το τελικό ανακοινωθέν της Διάσκεψης - Τι είπε η Μέρκελ

Σύνοδος G20: Αυτό είναι το τελικό ανακοινωθέν της Διάσκεψης - Τι είπε η Μέρκελ

Σύνοδος G20 | Ειδήσεις: Επιτεύχθηκε το Σάββατο (08/07/2017) συμφωνία στη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας, με τους ηγέτες της Ομάδας των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου να εκδίδει κοινό ανακοινωθέν ως προς τις τελικές τους αποφάσεις.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κοινό ανακοινωθέν επιβεβαίωσε τα εξής:

  • Τη μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.
  • Τον σημαντικό ρόλο του διεθνούς εμπορικού συστήματος που στηρίζεται σε κανόνες.
  • Την δέσμευση για την βελτίωση των μηχανισμών διαπραγμάτευσης, παρακολούθησης κι επίλυσης διαφορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
  • Τη δέσμευση όλων των χωρών-μελών της ομάδας G20 πλην των ΗΠΑ, ότι η Συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη, ενώ τα μέλη -πλην των ΗΠΑ- συμφωνούν για την ταχεία εφαρμογή της.
  • Τη συνεργασία των ΗΠΑ με άλλες χώρες, προκειμένου αυτές να βοηθηθούν στην πιο καθαρή κι αποδοτική αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων.

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου των χωρών-μελών της ομάδας G20 που διεξάγεται στο Αμβούργο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τη συμφωνία στην G20 αναφορικά με την διατήρηση των ανοιχτών αγορών και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Σχετικές ειδήσεις