Πολυτεχνείο 2018: Ποιοι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί

Πολυτεχνείο 2018 - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται…

Τσίπρας για Πολυτεχνείο: «Ο Νοέμβρης μάς υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται»

«Δίνουμε το παρών στους νέους αγώνες κατά…

Τρέμουν οι Τούρκοι: Οι «Ινδιάνοι μαχητές» του αιθέρα θωρακίζουν το Αιγαίο

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται…

Οι θολές διαδρομές Ρέστη με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας κατηγορούνται ότι εξέδωσαν…

Καιρός: Δείτε πόσο χιόνι θα πέσει στην Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη. «Πρωταθλήτρια» πανευρωπαϊκά (video)

Μέχρι και την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι…

G20- Πρόσφυγες: Μόσχα και Πεκίνο μπλοκάρουν τις κυρώσεις εναντίον των διακινητών

G20- Πρόσφυγες: Μόσχα και Πεκίνο μπλοκάρουν τις κυρώσεις εναντίον των διακινητών

Η ιδέα είχε συζητηθεί και είχε λάβει αρκετή υποστήριξη, σύμφωνα με εκπρόσωπο που μετείχε στις συνομιλίες, αλλά η Κίνα και η Ρωσία διαφώνησαν με την πρόταση.

Μόσχα και Πεκίνο αντιτάχθηκαν σε ευρωπαϊκή πρόταση για την επιβολή κυρώσεων εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρουν ανθρώπους από την Αφρική προς την Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv. Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διένειμε στα μέλη της G20 ένα έγγραφο υποστήριξης της πρότασής του για την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ στους διακινητές ανθρώπων. 

Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση των μετακινήσεων είναι τα ελάχιστα μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε βάρος των διακινητών σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ χθες, πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής της G20. «Δυστυχώς, οφείλω να παραδεχτώ ότι σήμερα δεν λάβαμε πλήρη υποστήριξη σε αυτά τα ελάχιστα μέτρα», τόνισε με λύπη.

μοσχα

Το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων ωθεί τους μετανάστες στους πιο επικίνδυνους δρόμους προκειμένου να διασχίσουν τη Μεσόγειο, καταγγέλλει η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου. «Αν αυτό δεν αλλάξει θα είναι μια θλιβερή απόδειξη της υποκρισίας ορισμένων μελών της G20. Σήμερα είναι δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλώντας τους ηγέτες που μετείχαν στη σύνοδο να επιδείξουν «περισσότερη συνεργασία και λιγότερο κυνισμό».