ΚΟΣΜΟΣ

Οι δυνάμεις του Καντάφι χάνουν τις πόλεις της ερήμου

Οι δυνάμεις του Καντάφι χάνουν τις πόλεις της ερήμου
Ο έλεγχος της πόλης Σάμπχα, στα βάθη της Σαχάρας, έχει περάσει ολοκληρωτικά στις δυνάμεις της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης...

Ο έλεγχος της πόλης Σάμπχα, στα βάθη της Σαχάρας, έχει περάσει ολοκληρωτικά στις δυνάμεις της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης.

Ο ίδιος ο συνταγματάρχης Καντάφι φέρεται να βρισκόταν στην πόλη, όμως την έχει ήδη εγκαταλείψει, λένε πληροφορίες που ελέγχουν οι εξεγερμένοι.

«Οι επαναστάτες μας ελέγχουν το 100% της Σάμπχα, αν και υπάρχουν κάποιοι θύλακες αντίστασης από ελεύθερους σκοπευτές. Η αντίσταση είναι μάταιη», δήλωσε ο Άχμεντ Μπάνι, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στους δημοσιογράφους.

«Αναζητάμε τον τύραννο (τον Καντάφι). Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι έχει φύγει από τη Σάμπχα και έχει πάει αλλού, όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Καντάφι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και ο βομβαρδισμός την Τετάρτη και την Πέμπτη της Σύρτης από τις δυνάμεις του νέου καθεστώτος προκάλεσαν το θάνατο 151 ανθρώπων.

Ο Μούσα Ιμπραχίμ πρόσθεσε ότι έχουν τελειώσει εφόδια στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση.

«Από χθες και μέχρι σήμερα το πρωί 151 πολίτες σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους καθώς ρουκέτες Γκραντ και άλλα εκρηκτικά έπεσαν πάνω τους», δήλωσε ο Ιμπραχίμ.