ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή Γκίλαρντ βλέπει η αντιπολίτευση

Ανατροπή Γκίλαρντ βλέπει η αντιπολίτευση
Την ανατροπή της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ από τον υπουργό Εξωτερικών Κέβιν Ράντ βλέπει ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων - Εθνικών...

Την ανατροπή της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ από τον υπουργό Εξωτερικών Κέβιν Ράντ βλέπει ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων - Εθνικών, το κόμμα της αντιπολίτευσης στην Αυστραλία.

Ο ίδιος ο κ. Ραντ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, διαψεύδει τα δημοσιεύματα, αλλά ο γερουσιαστής του Εθνικού κόμματος, Νίγκελ Σκάλιον, επιμένει ότι η γερουσιαστής του Εργατικού κόμματος Τρις Κρόσιν του εκμυστηρεύτηκε πως ο υπουργός Εξωτερικών «αν και διστάζει λίγο χρειάζεται την υποστήριξη άλλων εννέα Εργατικών βουλευτών για να ανατρέψει την Γκίλαρντ».

Η γερουσιαστής διαψεύδει τον κ. Σκάλιον, δηλώνει πως ποτέ δεν του εκμυστηρεύτηκε κάτι τέτοιο και αυτά που ισχυρίζεται είναι «σκουπίδια».

«Η τελευταία φορά που μίλησα με το Ραντ ήταν πριν τρεις εβδομάδες και ποτέ δεν συζητήσαμε κάτι τέτοιο» δήλωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, επιμένει όμως ότι Εργατικοί βουλευτές λένε σε συναδέλφους της στην αντιπολίτευση ότι ο κ. Ραντ ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση από την Γκίλαρντ, η οποία τον ανέτρεψε από την πρωθυπουργία πριν από 15 μήνες.

Σήμερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ραντ είναι τρεις φορές πιο δημοφιλής από την Γκίλαρντ, αλλά πολλοί υπουργοί και βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αντιπολίτευσης επιμένει πως αν η τροπολογία της κυβέρνησης για τη μεταναστευτική νομοθεσία καταψηφιστεί στη βουλή, όπως αναμένεται, τότε η πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί.

Οι σχέσεις της πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών φαίνεται πως επιδεινώθηκαν μετά το μήνυμα που του έστειλε και του ζητούσε να περιορίσει τα έξοδα των ταξιδιών του.