Το Βερολίνο «τιμωρεί» την Άγκυρα με τα εξοπλιστικά και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις

newsbomb

Το Βερολίνο «τιμωρεί» την Άγκυρα με τα εξοπλιστικά και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις

«Αντίποινα» στην Άγκυρα για τη σύλληψη του Γερμανού ακτιβιστή επιβάλει το Βερολίνο, οξύνοντας την αντιπαράθεση των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε, επανεξετάζονται τα προγράμματα εξαγωγής όπλων στην Άγκυρα και διακόπτεται η μετάδοση τηλεοπτικών διαφημίσεων για την Τουρκία.

Ο «αναπροσανατολισμός» των σχέσεων με την Τουρκία περιλαμβάνει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής εξαγωγών όπλων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας αρμόδιος για το θέμα Φίλιπ Γιόρνιτς επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild για το πάγωμα των γερμανικών αποστολών όπλων στην Τουρκία.

Από τον Ιανουάριο του 2016 και κυρίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και το μαζικό πογκρόμ που ακολούθησε, το Βερολίνο σταμάτησε τις εξαγωγές στην Τουρκία όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην καταστολή κατά των πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν.

Η Γερμανία έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία μεσούσης της τουριστικής περιόδου και απειλώντας με πάγωμα της επενδυτικής και εξαγωγικής βοήθειας.

Στη συνέχεια, τα δύο ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, n-tv και N24, ανακοίνωσαν την διακοπή της μετάδοσης διαφημίσεων για την Τουρκία.

«Αποφασίσαμε να μην μεταδίδουμε πλέον τηλεοπτικά σποτ δεδομένης της πολιτικής κατάστασης», ανακοίνωσαν τα δύο δίκτυα αναφέροντας ότι φροντίζουν να μην ερεθίσουν το κοινό αίσθημα.

«Θεωρούμε ότι η συνέχιση της μετάδοσης δεν είναι πρέπουσα δεδομένου του γεγονότος ότι η πολιτική κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά και ο υπουργός Εξωτερικών έχει απευθύνει προειδοποίηση για τις επενδύσεις στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του n-tv.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved