ΚΟΣΜΟΣ

Λάβρος ο Ερντογάν κατά Βερολίνου για τις «κυρώσεις»

Λάβρος ο Ερντογάν κατά Βερολίνου για τις «κυρώσεις»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση από το Βερολίνο των «κυρώσεων» κατά της Άγκυρας εξαιτίας της σύλληψης του Γερμανού ακτιβιστή.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε τις δηλώσεις της γερμανίδας υπουργού Οικονομίας που προειδοποίησε τις γερμανικές εταιρίες να μην επενδύουν στην Τουρκία και είπε πως η χώρα πρέπει «να συνέλθει».

Αναφερόμενος στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία, ο Ερντογάν είπε πως είναι αδικαιολόγητη και κακόβουλη και πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για τους τρομοκράτες στους οποίους η χώρα προσφέρει καταφύγιο, όπως είπε.

Προειδοποίησε, δε, ότι η χώρα του δεν θα φοβηθεί από τις «απειλές» της Γερμανίας και υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία τις τουρκικής δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις του Βερολίνου.

«Δεν μπορούν να μας φοβίσουν με αυτές τις απειλές» είπε ο Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως η «τουρκική δικαιοσύνη είναι πιο ανεξάρτητη» από τη δικαιοσύνη στη Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις