Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Στο Κουβέιτ η Μογκερίνι για λύση στη διπλωματική κρίση με το Κατάρ

Στο Κουβέιτ η Μογκερίνι για λύση στη διπλωματική κρίση με το Κατάρ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι θα βρεθεί σήμερα το Κουβέιτ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίλυση της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Κατάρ και τεσσάρων αραβικών χωρών που το κατηγορούν ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Η Μογκερίνι είχε προαναγγείλει αυτήν την επίσκεψη στο Κουβέιτ, μια χώρα που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις αρχές Ιουνίου η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και την επικοινωνία τους με το Κατάρ. Οι τέσσερις χώρες κατηγόρησαν το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τους.

Το Κουβέιτ, που μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης, παρέδωσε στην Ντόχα το τελεσίγραφο των τεσσάρων αραβικών χωρών όμως το Κατάρ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα 13 αιτήματα που του έθεσαν. Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να διακόψει τις σχέσεις του με το Ιράν, να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφός του, να σταματήσει να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ