Αρκούδα εξολόθρευσε 200 πρόβατα μέσα σε λίγα λεπτά

Newsbomb

Αρκούδα εξολόθρευσε 200 πρόβατα μέσα σε λίγα λεπτά

Πρωτοφανής ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε μια αρκούδα, εναντίον ενός κοπαδιού από 209 πρόβατα, τα οποία βρήκαν όλα… τραγικό θάνατο, στα Πυρηναία Όρη.

Το παράδοξο της επίθεσης δεν είναι φυσικά η αναμενόμενη επίθεση ενός άγριου ζώου σε μερικά πρόβατα, αλλά το γεγονός ότι η αρκούδα δεν κατάφερε να πιάσει ούτε ένα από αυτά!

Αντιθέτως στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον μεγαλόσωμο κυνηγό, έπεσαν όλα σε γκρεμό…

Ο Γάλλος κτηνοτρόφος δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας ολόκληρο το κοπάδι του να κάνει «βουτιά» θανάτου μπροστά στο τρομακτικό θέαμα μιας πεινασμένης αρκούδας.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν εντοπίσει τα νεκρά σώματα 169 προβάτων, αν και όλα τους θεωρούνται νεκρά, καθώς η πτώση έγινε από ύψος 200 μέτρων.

Η τελευταία επίθεση της αρκούδας προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της περιοχής που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εκείνη απελευθέρωσε στην περιοχή τις αρκούδες.

Πάντως η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να αποζημιώσει τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Για την ιστορία η τελευταία γηγενής αρκούδα των Πυρηναίων είχε πυροβοληθεί θανάσιμα το 2004 από κάποιον κυνηγό. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα της περιοχής, η γαλλική κυβέρνηση άρχισε να απελευθερώνει αρκούδες από την Σλοβενία, οι οποίες έγιναν ο «εφιάλτης» των βοσκών.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved