Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Υπό άκρα μυστικότητα αναχώρησε για διακοπές η Μέρκελ

Υπό άκρα μυστικότητα αναχώρησε για διακοπές η Μέρκελ

Με τον «αέρα» που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, δύο μόλις μήνες από τις κρίσιμες εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ αναχώρησε για τις καλοκαιρινές τις διακοπές, υπό άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος θα απουσιάσει για τρεις εβδομάδες με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν ότι θα περάσει μεγάλο μέρος των διακοπών της στις Ιταλικές Άλπεις.

Αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι η επιλογή της να απουσιάσει από τα καθήκοντά της δεν οφείλεται τόσο στην ανάγκη της να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις «μπαταρίες» της, αλλά στην στρατηγική της να εκμηδενίσει τις πιθανότητες να βγουν ειδήσεις που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά της.

Στόχος, είναι να καθησυχάσει το εκλογικό σώμα και να δείξει ότι δεν άγχεται ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, την περίοδο που οι περισσότεροι Γερμανοί θα παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας άδειάς τους προκειμένου να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι Γερμανοί λατρεύουν τις διακοπές τους και θα δείξουν κατανόηση στο γεγονός ότι και η καγκελάριος θα λείψει για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμη κι αν αυτό συμβεί λίγο πριν τις εκλογές, κάτι που ενδεχομένως να αποτελούσε σημείο κριτικής σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, ο συνασπισμός της Μέρκελ (CDU/CSU) έχει αποκτήσει ευρύ προβάδισμα με 40%έναντι 24% του SPD.