ΚΟΣΜΟΣ

Οργή «Despacito» κατά Μαδούρο για το remix: Προωθείς τη φασιστική σου ιδεολογία (vid)

Οργή «Despacito» κατά Μαδούρο για το remix: Προωθείς τη φασιστική σου ιδεολογία (vid)

Την οργισμένη αντίδραση των τραγουδιστών του hit«Despacito» προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να χρησιμοποιήσει ένα remix του τραγουδιού κατά τη διάρκεια κομματικής του συγκέντρωσης, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ο τραγουδιστής Luis Fonsi έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι δεν ρωτήθηκε και δεν ενέκρινε την χρήση του τραγουδιού, καταδικάζοντας την πολιτική σκοπιμότητα πίσω απ’ αυτή την ενέργεια του προέδρου της Βενεζουέλας. «Δεν ρωτήθηκα ούτε έδωσα την άδειά μου για τη χρήση ή αλλαγή των στίχων του Despacito για πολιτικές φιλοδοξίες και πόσο μάλλον εν μέσω της αξιοθρήνητης κατάστασης την οποία βιώνει η Βενεζουέλα, μία χώρα που αγαπώ πολύ», έγραψε ο Fonsi.

Πιο καυστική ήταν η απάντηση του Daddy Yankee, ο οποίος δημοσίευσε μία φωτογραφία του Μαδούρο «σβησμένη» με έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό, στο Instagram. «Το ότι σφετερίστηκες παράνομα ένα τραγούδι (Despacito) δεν συγκρίνεται με τα εγκλήματα που διαπράττεις και έχεις διαπράξει στη Βενεζουέλα. Το δικτατορικό σου καθεστώς είναι ένα αστείο, όχι μόνο για τους αδελφούς της Βενεζουέλας, αλλά και για όλο τον κόσμο», σχολίασε. «Με το αισχρό μαρκετινίστικο σχέδιό σου, δίνεις έμφαση στη φασιστική σου ιδεολογία», πρόσθεσε ο τραγουδιστής του γνωστού hit.

Εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις εναντίον του Μαδούρο, τους τελευταίους μήνες, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Οι επικριτές του Μαδούρο επισημαίνουν ότι με το δημοψήφισμα της Κυριακής επιχειρεί να καθιερώσει μία δικτατορία, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επαναφέρει την ειρήνη στο έθνος.

Σχετικές ειδήσεις