ΚΟΣΜΟΣ

Η σοκαριστική ιστορία της 5χρονης που έγινε η νεότερη μητέρα στον κόσμο (photos)

Η σοκαριστική ιστορία της 5χρονης που έγινε η νεότερη μητέρα στον κόσμο (photos)

Η Λίνα Μεντίνα έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η νεότερη μητέρα στον κόσμο, καθώς γέννησε το παιδί της, στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών, μία υπόθεση τραγική και σοκαριστική.

Το κορίτσι γεννήθηκε το 1993 στο Τικράπο του Περού. Πέντε χρόνια αργότερα, οι γονείς της που είχαν θορυβηθεί από την υπερβολική ανάπτυξη του κοριτσιού και με τον φόβο ότι είχε αναπτύξει όγκο στην κοιλιά της, την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρούς. Η διάγνωση τους σόκαρε. Η 5χρονη ήταν επτά μηνών έγκυος.

Ο γυναικολόγος που ανέλαβε να παρακολουθήσει τη Λίνα, ο Γκεράρντο Λοζάντα, μετέφερε το κορίτσι σε ένα καλύτερο νοσοκομείο, στη Λίμα, προκειμένου να επιβεβαιώσει το «νέο». Δύο μήνες μετά, στις 14 Μαΐου 1939, η ανήλικη έφερε στη ζωή το μωρό της με καισαρική τομή. Το βρέφος, που ζύγιζε 2.700 γραμμάρια, γεννήθηκε χωρίς προβλήματα υγείας και βαφτίστηκε Γκεράρντο, προς τιμή του γιατρού που ανέλαβε να ξεγεννήσει την Λίνα.

Όπως διαπιστώθηκε, το κορίτσι έπασχε από «πρόωρη εφηβεία», που προκαλεί την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης. Τα περισσότερα κορίτσια αρχίζουν να βιώνουν την εφηβεία γύρω στην ηλικία των 10 ετών (τα αγόρια συνήθως ξεκινούν λίγο αργότερα, στις ηλικίες 11 ή 12 ετών).

Η Λίνα είχε βιώσει τον πρώτο της εμμηνορροϊκό κύκλο σε ηλικία 2,5 ή 3 ετών και ένα χρόνο αργότερα διέθετε πλήρως ανεπτυγμένο στήθος. Μέσα σε πέντε χρόνια, το σώμα της εμφάνισε πυελική διεύρυνση και προχωρημένη ωρίμανση.

Ο Γκεράρντο ο νεότερος μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η Μεντίνα ήταν η αδελφή του και ανακάλυψε το «μυστικό» στην ηλικία των 10 ετών. Πέθανε στα 40, από ασθένεια του μυελού των οστών.

Η Λίνα παντρεύτηκε το 1972 και έκανε έναν δεύτερο γιο, 33 χρόνια μετά την πρώτη της γέννα. Η γυναίκα πέθανε πλήρης ημερών το 2015, αρνούμενη έως το τέλος να παραχωρήσει συνεντεύξεις για να διηγηθεί την ιστορία της και να αποκαλύψει ποιος ήταν ο πατέρας του Γκεράρντο και είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

Σχετικές ειδήσεις