Συναγερμός: Απειλή για βόμβα σε τουρκικό Boeing

Συναγερμός: Απειλή για βόμβα σε τουρκικό Boeing

Στιγμές πανικού και τρόμου έζησαν εκατοντάδες επιβάτες της πτήσης TK617, η οποία αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με προορισμό την Καζαμπλάνκα.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να αλλάξει το δρομολόγιό του, πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αλγερίας, μετά από απειλή που δέχθηκε η εταιρεία για βόμβα.

Το Boeing 777 τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, ταξίδευε για το διεθνές αεροδρόμιο Casablanca Mohammed V, όταν η εταιρεία ενημέρωσε το πιλοτήριο ότι υπάρχει τηλεφώνημα για βόμβα στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απειλή προερχόταν από Μαροκινό πολίτη, ο οποίος βρισκόταν σε περιοχή της Υεμένης!

Η εντολή ήταν σαφής. Το Boeing έπρεπε να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών.

Το μεγάλο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Algiers Houari Boumediene. Η εκκένωση του αεροπλάνου έγινε με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακολούθησε ο έλεγχος, κατά τον οποίο η αστυνομία δεν εντόπισε κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγο αργότερα, δόθηκε το ελεύθερο να απογειωθεί εκ νέου το αεροπλάνο, καταλήγοντας στον προορισμό του, που δεν ήταν άλλος από την Καζαμπλάνκα.