ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ επιθυμεί την ειρήνη»

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ επιθυμεί την ειρήνη»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ...

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι «η ειρήνη δεν μπορεί να κηρυχθεί με μια απόφαση του ΟΗΕ», ωστόσο «έτεινε χείρα» στον παλαιστινιακό λαό.

«Τείνω προσωπικά χείρα προς τον παλαιστινιακό λαό, όμως δηλώνω παράλληλα ότι το Ισραήλ επιθυμεί αληθινά την ειρήνη κι εγώ ως πρωθυπουργός του Ισραήλ επιθυμώ αληθινά την ειρήνη», είπε προς τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρότεινε την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Ας συναντηθούμε πρόεδρε Αμπάς σήμερα κιόλας, εδώ στον ΟΗΕ», ανέφερε στην παρέμβασή του.

Στην ομιλία του επισήμανε, επίσης ,ως «υπόβαθρο» της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαμάχης την άρνηση των Παλαιστινίων να αναγνωρίσουν το εβραϊκό κράτος.

Εν τω μεταξύ, διέρρευσε από το Κουαρτέτο (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία) στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι, «επήλθε συμφωνία για το περιεχόμενο μιας κοινής δήλωσης, με την οποία προσδοκάται ότι θα μπορούσαν να επανέλθουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι».